Sportreizen en actieve vakanties

Bij goedkope verre reizen bieden we sportreizen aan voor de actieve mens. Deze reizen zijn voor fanatieke sporters en recreanten. We proberen steeds via verschillende reisaanbieders de beste en leukste sportreizen op deze site neer te zetten.
Bekijk ons aanbod sportreizen.

sportreizen actieve vakantie

Tijdens een sportreis is het de bedoeling dat jij je volledig kan richten op de sport die je wilt beoefenen. De reisorganisatie neemt alle andere taken op zich. Ze regelt dat jij op je bestemming komt en het juiste materiaal mee kan nemen, zodat jij goed kan presteren en lekker actief bezig kan zijn.

Marathon lopen

Welke hardloper droomt er niet van om ooit een keer de Marathon van New York te lopen? Bij goedkope verre reizen hebben wij via Tui de juiste reis gevonden om jouw droom uit te laten komen.

Regelmatig vind je hier aanbod van marathon hardloop reizen in verschillende wereldsteden.

Wielrenvakantie

Wielrennen tijdens een vakantie wint steeds meer aan populariteit. Via onze website heb je keuze uit verschillende trainingsstages, wielerwedstijden en andere wielrenvakanties. De meeste vakanties zijn in Europa, want fietsen is hier erg populair.

Wintersport

Heerlijk skiƫn of snowboarden in de Oostenrijkse bergen of de Franse Alpen. Een wintersportvakantie is gegarandeerd plezier voor iedereen!

Kitesurfvakantie

Kitesurfen is een sport die steeds populairder wordt. Over de hele wereld zijn de mooiste en meest exotische kitespots te vinden en daar wil je wel eens heen. Je boek een actieve vakantie. Neem je eigen materiaal mee of huur ter plaatse. De meeste kite locaties hebben goede faciliteiten. Er zijn professionele kitescholen met A-kwaliteit materiaal.

Wandelvakantie

Een wandelvakantie voor de fanatieke wandelaars onder ons, mag niet ontbreken in dit lijstje. Lange trektochten door ongerepte natuur in Europa of daarbuiten. Zorg voor goede wandelschoenen die passen bij de soort wandeling die je boekt. Een LAW (Lange Afstands Wandelpaden) is minimaal 100 kilometer of langer. Je kan ook een deel van de route lopen. Het langste wandelpad van Nederland is het Nederlands Kustpad (725 km.) Het bekendste is het Pieterpad van Pieterburen(GR) naar de Sint-Pieterberg bij Maastricht.

Het meest bekendste en oude lange afstandspad van Europa is het Pelgrims Pad of Camino Frances. Het begint in St-Jean-pied-de Port aan de voet van de Spaanse Pyreneeen. Deze Jacobsroute eindigt 825 kilometer verder in Santiago de Compostela, Noordwest Spanje. Een pittige tocht, die als je gemiddeld 25 km per dag loopt, in 33 dagen kan volbrengen. Voor de echte die-hards kan je ook in Amsterdam starten!

Beste periode voor een sportieve vakantie

Sportieve vakanties kunnen het hele jaar door. Hoewel een wintersportvakantie wel prettig is als er sneeuw ligt šŸ˜‰